vijesti www.metkovic.hr

 Obrazovanje

Educiranje roditelja

Metković, 1.12.2008. - U organizaciji metkovske Podružnice Hrvatskog logopedskog društva Dubrovačko-neretvanske županije u OŠ Stjepana Radića održana je radionica za edukacija roditelja za rad s djecom usporena govorno-jezičnog razvoja.
  Svrha radionice je potaknuti roditelje u poticanju govorno-jezičnog razvoja svoje djece kako bi se otklonila mogućnost neprimjerenih i za komunikaciju malog djeteta štetnih oblika učenja govora.
  Govorne vježbe roditeljima su prikazane kao komunikacijske, govorne i govorno-motoričke aktivnosti i igre bliske i primjerene roditeljskom i dječjem senzibilitetu. U tu svrhu roditeljima je prikazan videomaterijal prof. Renate Rade, logopeda-ritmičara sa zagrebačkog SUVAG-a. U nastavku radionice profesori logopedi Aninka Mateljak i Ante Ujdur odgovarali su na pitanja roditelja te im podijelili edukativne materijale i upoznali ih s jednostavnijim računalnim igricama kroz koje se mogu provoditi govorne vježbe. Na kraju radionice roditelji su dobili knjigu „Poticanje ranog govorno-jezičnog razvoja“, autorice Renate Rade.