vijesti www.metkovic.hr

 Izdavaštvo

Ogranak MH Metković sunakladnik Ljetopisa

Metković, 8.1.2009. - Ogranak Matice hrvatske Metković nastavio je s izdavačkom djelatnošću i to kao sunakladnik Ljetopisa Gudačkog kvarteta Rucner 1998. – 2008. pod nazivom 10 godišnjih doba.
  
Riječ je o lijepo opremljenoj knjizi u kojoj su navedeni datumi svih nastupa, kritike, diskografija (sedam CD-a), praizvedbe djela hrvatskih skladatelja pisanih za Gudački kvartet Rucner (47 djela) i biografije svih članova kvarteta od osnutka do danas. Ovim je reprezentativnim ljetopisom umjetnički i bračni par Snježana i Dragan Rucner, na vrhuncu svoje glazbene karijere, zaokružio desetu godišnjicu Gudačkog kvarteta Rucner.
   Prema riječima dopredsjednika Ogranka Matice hrvatske Metković Ratka Krstičevića, Ogranak se odlučio biti sunakladnik kako bi se suradnja obitelji Rucner i grada Metkovića, započeta krajem četrdesetih godina prošlog stoljeća kada je s Metkovićem prve veze uspostavio Dragutin Rucner, osnivač Ornitološke zbirke, i dalje nastavila i u glazbenoj i u izdavačkoj djelatnosti. Prema najavi iz Ogranka, u Metkoviću bi se uskoro trebalo održati predstavljanje Ljetopisa u sklopu kojeg bi se održao i koncert Kvarteta.