vijesti www.metkovic.hr

 Kultura

Klavir nakon dugo vremena u Metkoviću

Metković, 15.1.2009. - Koncem prošle godine Osnovna glazbena škola Metković dobila je novi klavir marke Yamaha koji je smješten u Galeriju Gradskog kulturnog središta.
  Galerija je odabrana stoga što predstavlja gotovo idealan prostor za manja glazbena događanja za koja je velika kazališna dvorana s 450 mjesta prevelika. Prije godinu dana GKS je za tu namjenu nabavio stotinjak stolica, a tijekom ove godine u planu je rješavanje sustava grijanja i hlađenja prostora pa će Metković dobiti novi kvalitetan prostor za održavanje komornih koncerata, ali i drugih događanja koja privlače manji broj biranije publike. Od ravnatelja OGŠ Metković Zvonka Kneževića doznali smo da će Škola, u dogovoru s GKS-om, u Galeriji organizirati više koncerata poput onih iz ciklusa Glazbene scene mladih  koji su se u posljednje vrijeme održavali u OŠ Stjepana Radića.
  Mi smo danas fotografirali g. Ivana Borčića, poznatog glazbenika iz Splita, kako štima novi klavir za čiju je nabavu novac osigurala Dubrovačko-neretvanska županija.