vijesti www.metkovic.hr

 Tradicija

Metkovskim maškarama bolji dani

Metković, 16.1.2009. - Na sastanku što je jučer održan na inicijativu Poglavarstva grada Metkovića okupili su se predstavnici Grada, Pokladnog gradskog društva, odgojnih i obrazovnih ustanova i svi oni koji na bilo koji način sudjeluju u organizaciji i provedbi Pokladnih svečanosti u Metkoviću.
  Zamjenik gradonačelnika Mato Mustapuć nazočne je izvijestio da je Poglavarstvo ove godine u Proračun uvrstilo iznos od sto tisuća kuna koje će se potrošiti za organizaciju maškara i pomoć vrtićima i školama kako bi se djeca što masovnije uključila u maškare. Kako su, nekad čuvene, metkovske maškare iz godine u godinu nailazile na iste probleme Grad je lani Pokladnom gradskom društvu dao na korištenje prostor, a sada i financijsku injekciju. No možda i više od novca važno je da su se na jednom mjestu našli svi mjerodavni kako bi se zajedničkim snagama metkovskim maškarama vratio bar dio nekadašnjeg sjaja.
  Novost je da će se ponovno organizirati Gala zabava te da ubuduće u povorci neće biti raznih vozila kućne izrade koja nisu propisno registrirana pa će u provedbi te odluke organizator trebati i pomoć policije.