vijesti www.metkovic.hr

 Rad udruga

Izviđači na Predolcu

Metković, 20.1.2009. - Kako bi se što bolje pripremili za Državni izviđački višeboj, koji će se održati u Splitu 15. ožujka, izviđači Odreda izviđača poriječana Metković u nedjelju poslijepodne boravili su na Predolcu.
   Boraveći u prirodi, vježbali su izradu zaklona i pripremu obroka te paljenje vatre. Uz aktivno sudjelovanje svih članova izgrađen je zaklon od priručnog materijala i šatorskih krila nakon čega se pristupilo spremanju obroka za što je trebalo upaliti vatru. To je iskorišteno za vježbanje različitih načina paljenja vatre među kojima je poseban naglasak bio na tzv. piramidi čije se paljenje uz posebna pravila ocjenjuje na natjecanju. Taj put za obrok su pripremljene pečene kobasice, krumpiri pečeni u žaru, a po želji se kao prilog nudila kapula.

   Metkovce za sada najviše brine hoće li dobiti priliku svoje znanje pokazati u Splitu što ovisi o tome hoće li Odred na vrijeme dobiti članstvo u Savezu izviđača Hrvatske. U članstvo trebaju biti primljeni najmanje dvadeset dana prije natjecanja kada je zadnji rok za prijavu. Naime, Odred izviđača poriječna Metković za sada je kao novoutemeljeni odred registriran kao udruga građana te je SIH-u podnio prvi zahtjev za registraciju, a o njihovom statusu, odnosno primanju u SIH kao krovnu organizaciju, raspravljat će na sjednici zakazanoj za kraj siječnja, odnosno početak veljače. Ipak, u Odredu nitko ne sumnja da će registracija stići na vrijeme te intenzivno nastavljaju s pripremama za natjecanje.