vijesti www.metkovic.hr

 Zdravstvo

Ultrazvuk stigao u rodilište

Metković, 26.1.2009. - Na prigodnoj svečanosti, u petak je u Domu zdravlja Metković obavljena primopredaja ultrazvuka za metkovsko rodilište.
   Ultrazvuk marke Ultra Sonix SP vrijedan je 300 tisuća kuna i dar je Dubrovačko-neretvanske županije. Sam aparat posjeduje tri sonde i to konveksnu, transvaginalnu i 4D sondu, a kako nam je rečeno tim aparatom prilikom pregleda moći će se vidjeti čak i lice bebe u maminom stomaku.
   Novi ultrazvuk identičan je drugome koji je istovremeno kupljen za OB Dubrovnik. Prema riječima dr. Andre Vlahušića, ravnatelja OB Dubrovnik, razlog tome je što standard mora biti potpuno isti za žene koje rađaju u većim centrima kao i za one koje rađaju u rodilištima kao što je naše.
– Ovaj aparat je stvarno moćan i omogućava slanje digitalne slike. To znači da kada ginekolog u Metkoviću napravi pregled i ima neku nejasnoću, on taj ultrazvučni snimak može poslati digitalno u OB Dubrovnik gdje će kolege koje su dežurne pogledati taj ultrazvuk i dati mu ključni savjet što učiniti sa ženom. Naš interes na području županije jest da u Metkoviću ostane rodilište koje je oduvijek bilo kvalitetno. Naša želja je da Metković bude jedan snažan medicinski centar uz potporu cijele županije i OB Dubrovnik te da zdravstvo u cijeloj županiji djeluje integrirano, a ne razlomljeno – rekao je tom prigodom dr. Andro Vlahušić.
   Na svečanosti u Domu zdravlja Metković osim dr. Vlakušića i djelatnika Ustanove bila je  županica Mira Buconić, pročelnica za zdravstvo, socijalnu skrb i branitelje dr. Ankica Džono Boban, dožupan Miše Galjuf  te metkovski gradonačelnik Stipo Gabrić Jambo sa suradnicima.