vijesti www.metkovic.hr

 Obrazovanje

Još jedna škola u Metkoviću

Metković, 29.1.2009. - U OŠ Stjepana Radića jučer je potpisan Ugovor o izradi projektne dokumentacije za izgradnju osnovne škole sa športskom dvoranom radnoga naziva Pržine u Metkoviću.
   U ime Dubrovačko-neretvanske županije Ugovor je potpisala županica Mira Buconić, a Ivan Goluža u ime projektnog ureda Arhitektura i graditeljstvo Goluža iz Metkovića. Projektna dokumentacija vrijedna je milijun kuna, a sredstva će izdvojiti Dubrovačko-neretvanska županija. Tako će su uz OŠ Jerkovac graditi i OŠ Pržine.
–Naš skromni županijski proračun ove godine smo planirali u potpunosti utrošiti u školstvo, i to u tzv. kapitalna ulaganja. Osim za projektnu dokumentaciju u Metkoviću, novac ćemo izdvojiti i za školu u Pločama, a Županija kroz dvije godine ulaže i 10 milijuna kuna u studentski dom u Dubrovniku koji će služiti vašoj djeci, djeci iz cijele Županije i Hrvatske jer Dubrovčanima koji studiraju dom ne treba. Investicija je dosta velika za proračun Županije, ali na ovaj način dokazujmo da nam je prioritet ulaganje u znanje – rekla je županica Buconić.