vijesti www.metkovic.hr

 Tradicija

Počele maškare 2009.

Metković, 15.2.2009. - Danas su u organizaciji Grada Metkovića i Pokladnog gradskog društva započele Pokladne svečanosti 2009. Kao i prošlih godina tradicionalno su ih otvorili najmlađi.
  Oko 360 maškaranih vrtićana iz svih vrtića s područja Metkovića, kojima se pridružilo četrdesetak djelatnika Dječjeg centra i nekoliko maškaranih dječjih  skupina, danas je u povorci prošlo gradom. Tako su započele Poklade 2009. koje će završiti u utorka, 24. veljače osudom i spaljivanjem Marka Krnjevala.
  Pred prepunim tribinama Gradske športske dvorane predstavile su se maškarane skupine djece na čelu s tetama. Prvoga dana maškara običaj je da gradonačelnik simbolično maškarama preda ključeve grada. Ovaj put predaja nije bila izravna jer su gradonačelnik Gabrić i predsjednik PGD-a Ketini imali svaki svoga povjerenika.
  Od večeras svaku večer u Hotelu „Narona“ bit će organizirana maškarska zabava s plesom, a u subotu i Glala zabava. Cjelokupan program možete pogledati u ovogodišnjem Pokladniku, a fotoreportažu s Malih poklada ovdje.