vijesti www.metkovic.hr

 Rad udruga

Osnovana Udruga veterana IV. brigade

Metković, 17.2.2009. - U Zgradi političkih stranka, u nedjelju 15. veljače, održana je osnivačka skupština Udruge veterana IV. brigade ZNG, Podružnica Dubrovačko-neretvanske županije.
   Za predsjednika Udruge izabran je Marko Sušak, za potpredsjednika Mladen Kežić, a za tajnika Ante Pehar. Uz njih trojicu u Upravni odbor izabrani su još Davor Boras i Dane Rendulić. Članovi nadzornog odbora su: Mario Jelinić, Joško Jelavić, Branko Markota, Stanko Musulin i Dinko Volarević. Sud časti čine: Vinko Vučić, Tomo Petković i Mato Maslać. Članovi Udruge veterana IV. brigade ZNG, Podružnica Dubrovačko-neretvanske županije, najvećim dijelom dio su pripadnici 3. satnije 3. bojne IV. gardijske brigade, a uz njih tu su još i pripadnici satnija izviđača, tenkista, satnije veze itd.
   Ciljevi i zadatci novosnovane Udruge su kao i u većine braniteljskih udruga promicanje istine o Domovinskom ratu, zaštita zajamčenih prava i promicanje interesa i ciljeva članova Udruge te svih sudionika i stradalnika Domovinskog rata, očuvanje imena i djela IV. brigade ZNG te obilježavanje obljetnica, bitnih događaja i bitaka u Domovinskom ratu i sl.
    Na Osnivačkoj skupštini uz tajnika Margetu kao gosti bili su predstavnici Udruga roditelja i udovica poginulih branitelja u Domovinskom ratu Grada Metkovića te gradonačelnik Stipo Gabrić Jambo koji je novoosnovanoj Udruzi obećao pomoć Grada i Županije.