vijesti www.metkovic.hr

 Poljoprivreda

Osnovana udruga orača

Metković, 4.3.2009. - U Zgradi političkih stranaka u utorak je održana Osnivačka skupština Udruge natjecatelja u oranju Dubrovačko-neretvanske županije. Za predsjednika Udruge izabran je Damjan Jovanović, za potpredsjednika Konavljanin Jako Pavlović, a za tajnicu Ljiljana Mustapić. Uz njih troje u Izvršni odbor izabrani su Jure Lubina i Ivan Veraja. U nadzorni odbor izabrani su Ante Salacan, Zdravko Bazdan i Milorad Dodig.
   Obraćajući se prisutnima novoizabrani predsjednik Jovanović pozvao je članove Udruge na timski rad i suradnju kako bi zajednički ispunili sve zadaće koje su ispred njih. Dogovorena je i visina članarine koja iznosi 50 kuna godišnje. U sklopu Osnivačke skupštine održano je predavanje o Natjecateljskom oranju i pravilima oranja koje je održao predavač mr. sc. Luka Čuljak iz HZPSS-a.
   Metkovska udruga petnaesta je županijska udruga orača i, kako se moglo čuti, u svim krajevima na kojima djeluju udruge osjeća se napredak jer pravilno oranje, odnosno pravilna osnovna obrada tla, preduvjet je svih sljedećih radnji da bi se na kraju dobio kvalitetan proizvod.
   Skupštini su nazočili državni tajnik u MPRRR Srećko Selanec, rukovoditelj Odsjeka HZPSS-a Dubrovačko-neretvanske županije Antun Kotlar te predstavnici Županije, Grada i političkih stranaka.