vijesti www.metkovic.hr

 Zanimljivosti

Mladen Grdović i prijatelji posjetili Zdenu

Metković, 4.3.2009. - Dom za starije i nemoćne osobe i tjelesno ili mentalno oštećene osobe Metković jučer je posjetila delegacija iz Zadra predvođena popularnim zadarskim pjevačem Mladenom Grdovićem. Razlog dolaska ovaj put nije bilo održavanje koncerta nego posjeta zadarskoj legendi Zdenku Kumanu Zdeni koji već dvije godine boravi u toj metkovskoj ustanovi.
– Došli smo u posjetu Zdeni koji je naša legenda i Tornado ga jako voli tako. Došli bismo mi i prije, ali smo čekali najbolje vrime. Zdene je puno vezan uz grad Zadar i uz sve nas njegove prijatelje pa smo čekali da se malo prilagodi nakon što je smještenu u Dom u Metkoviću –  rekao je Mladen Grdović koji nije propustio priliku da pjesmom razveseli sve nazočne.
   O Zdeni se najčešće raspituje legenda zadarskog i hrvatskog nogometa Edo Kvartuč koji često telefonira u Dom.
– Ja se s njim čujem često i zahvaljujem se cijelom osoblju jer se tako dobro brinu o Zdeni. On je naš dugogodišnji prijatelj. Dok je bio u Zadru on bi gotovo čitav dan boravio u mene u kafiću. Tako smo ga svi zavolili i on je kao naše dite. Nakon njegovog dolaska u Metković pričekali smo da se privikne na novu situaciju i sad kada je napravljen jedan vremenski odmak došlo je vrijeme da dođemo i mi – rekao je Kvartuč.
   Među posjetiteljima bili su i načelnik zadarske policije Toni Dražina u čijoj je organizaciji upriličen posjet i Pino Petani, a svatko od prijatelja donio je po neki dar. Zdenu je posebno oduševio sat koji je dobio od Grdovića te majica s natpisom Tornado Zadar. Delegaciji iz Zadra dobrodošlicu je zaželjela ravnateljica dr. Višnja Bukvić koja ih je upoznala s radom Doma i uvjetima koji su na raspolaganju svim korisnicima.
   Legendarni Zdene bio je nezaobilazni sudionik većine sportskih događanja u Zadru pa se nakon njegovog odlaska u Metković, tijekom jedne od utakmica u Jazinama, među navijačkim transparentima našao i natpis: „Vratite nam Zdenu“, što dovoljno govori o njegovoj popularnosti među sugrađanima.