vijesti www.metkovic.hr

 Obrazovanje

Pobijedile ekipe Gimnazije i OŠ S. Radića

Metković, 5.3.2009. - U organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Metković jučer je u OŠ Stjepana Radića održano Općinsko natjecanje Crvenog križa na kojem su nastupile ekipe mladeži CK iz Gimnazije Metković i Srednje škole Metković te ekipe pomlatka CK iz osnovnih škola Don Mihovila Pavlinovića i Stjepana Radića.
  Svaka ekipa imala je po šest natjecatelja, a mentorice su bile profesorice Marija Volarević ekipi Gimnazije Metković, Nataša Jakšić ekipi OŠ Stjepana Radića, Antonela Dragobratović ekipi OŠ Don Mihovila Pavlinovića te Željko Soldo kao mentor ekipi Srednje škole Metković. Pripreme za natjecanje obavila je Nela Orlović, ravnateljica GD Crvenog križa Metković.
  Tijekom natjecanja provjeravalo se znanje o Pokretu Crvenog križa, međunarodnom humanitarnom pravu i ljudskim pravima nakon čega su slijedila tri testa provjere znanja iz pružanja prve pomoći. Ove godine pobijedile su ekipe Gimnazije i OŠ Stjepana Radića koje će stečeno znanje pokazati na međužupanijskom natjecanju što će se održati početkom travnja, najvjerojatnije u Solinu.
  Hrvatski Crveni križ natjecanje organizira u suradnji s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i športa te s Agencijom za odgoj i obrazovanje RH.