vijesti www.metkovic.hr

 Lov i ribolov

Skupština LD 'Liska'

Metković, 9.3.2009. - Lovačko društvo Liska iz Metkovića u nedjelju je održalo redovnu godišnju Skupštinu tijekom koje su podnijeta izvješća o radu, financijsko izvješće za 2008./2009., financijski plan za 2009./2010., izvješće o radu lovočuvarske službe te odluka o planu gospodarenja lovištem.
   Kao najveći problem istaknut je sve manji broj divljači u lovištu pa se tijekom Skupštine pokušao naći odgovor na pitanje što napraviti da se divljač zadrži u lovištu, tj. koji je najbolji put da se brojno stanje poveća. Istaknuto je kako naročitu pažnju treba posvetiti hranjenju, i to tijekom čitave godine, a ne samo pred sezonu lova.
   Dogovoreno je i da se ubuduće u lov može ići samo organizirano i uz strogu evidenciju lovnika i lovočuvara. U lov se ne ne može ići pojedinačno nego u skupini od najmanje tri lovca. Prihvaćen je prijedlog da se tijekom veljače dozvoli lov na benu u preletu i to ujutro najkasnije do sedam sati i popodne najranije od 16 sati. Ovogodišnja sezona lova biti će otvorena 4. listopada.
   Lovačko društvo Liska trenutno broji 194 člana, a posjeduje koncesiju na dva lovišta – Mala Žaba i Metković.