vijesti www.metkovic.hr

 Rad udruga

Prva iskustva s natjecanja

Metković, 17.3.2009. - U organizaciji SK Marjan, od 13. do 15. ožujka 2009., u Splitu se održalo Marjanovo orijentacijsko natjecanje na kojem je sudjelovalo čak 34 ekipe. Među dvjestotinjak izviđača iz cijele Hrvatske na natjecanju su prvi put nastupili i izviđači Odreda izviđača poriječana Metković i to s dvije patrole: Vukovi i Sove.
   Iako odred postoji manje od godinu dana, a mnogi od natjecatelja su članovi Odreda tek koji mjesec,  u pojedinim disciplinama Metkovci su pokazali izuzetno znanje i spretnost. Bez većih problema savladali su zadanu stazu tijekom orijentacijskog krosa, a ekipa Vukova bila je posebno uspješna u poznavanju prve pomoći. Cure iz Sova dobrih pola sata držale su rekord u dizanju i spuštanju šatora što posebno veseli jer su tu vještinu počele savladavati tek prije desetak dana.
   Orijentacijska staza bila je postavljena na Marjanu, ostatak natjecanja održao se u subotu popodne na Zvončacu, a logistika je bila smještena u OŠ Meje.
   Počasni gosti na natjecanju bili su češki skauti iz Štita, kojima nije bilo teško prevaliti više od 2000 km da bi prošli vikend proveli na natjecanju u Splitu. Natjecanje je ujedno 2. kolo Izviđačke lige Saveza izviđača Hrvatske koja se 'odigrava' kroz pet kola.