vijesti www.metkovic.hr

 Gradske vijesti

Javni uvid u Izmjene Prostornog plana

Metković, 19.3.2009. - U Gradskom kulturnom središtu Metković jučer je održana Javna rasprava o Prijedlogu Izmjena i dopuna Prostornog plana Dubrovačko-neretvanske županije.
   O Prijedlogu su okupljenim građanima govorili dožupan Ivo Karamatić, koordinator izmjena i dopuna Prostornog plana, kojega je imenovalo Županijsko poglavarstvo, i predsjednik Upravnog vijeća javne ustanove Zavod za prostorno uređenje DNŽ te Marina Oreb, ravnateljica Zavoda za prostorno uređenje DNŽ koji je nositelj izrade Izmjena i dopuna Prostornog plana županije.
 – Javni uvid traje tri tjedna, a počeo je 9. ožujka. Održava se u Dubrovniku i svaki građanin, svaka institucija, svatko tko je zainteresiran može doći na uvid, a Javno izlaganje održava se u devet gradova i općina Dubrovačko-neretvanske županije tijekom ta tri tjedna. Isto tako, cijelo to vrijeme uvid u Prostorni plan dostupan je na web stranicama DNŽ. To smo napravili kako bismo izbjegli špekulacije, kriva tumačenja i manipulacije koje se događaju u ovo predizborno vrijeme jer su se pojavila tumačenja da su u planu neke stvari koje nemaju veze sa zdravom pameću. Svoje primjedbe može dati općina, mjesno odbor ili pojedinac jer je Javni uvid prilika da svi građani, sve udruge građana, institucije poput općine, državne institucije, na ovaj prijedlog, koji je išao u javnu raspravu, daju svoje primjedbe i prijedloge. Županijski zavod, kao nositelj izrade Izmjena i dopuna, u suradnji s nadležnim državnim tijelima (kao što je Ministarstvo kulture, Državna uprava za zaštitu prirode, Ministarstvo gospodarstva…), zavisno o pitanju i primjedbi, dužno je dati obrazloženje i to bez obzira je li primjedba prihvaćena, djelomično prihvaćena ili je odbijena – rekao nam je Ivo Karamatić.