vijesti www.metkovic.hr

 Maraton lađa

Neretvani u posjetu Bjelovaru

Metković, 24.3.2009. - Prošli vikend u Bjelovaru su boravili predstavnici Udruge lađara Neretve, JVP Metković te JVP Ploče. Neretvani su u Bjelovar otputovali na poziv lađarske ekipe Vatrogaci Bjelovar koji su nedavno, kao ekipa koja već tri godine uspješno sudjeluju na Maratonu lađa, bili na Skupštini Udruge lađara Neretve.
   Za dvodnevnog boravka u Bjelovaru Neretvani su prisustvovali Izvještajno-izbornoj sjednici Skupštine Vatrogasne zajednice Grada Bjelovara gdje su se upoznali s njenim radom i ustrojem. Po završetku sjednice Neretvani su domaćinima uručili prigodne darove te obavili kraći razgovor s gradonačelnikom Bjelovara Antunom Korušecom.
   Drugoga dana u Vatrogasnom domu upriličen je sastanak predstavnika Vatrogasne zajednice grada Bjelovara, u sklopu koje djeluju JVP Bjelovar i DVD Bjelovar, s predstavnicima JVP Metković i JVP Ploče. Na sastanku su razmijenjena iskustva i problemi, a nakon službenoga dijela gosti iz Neretve razgledali su prostorije i opremu domaćina.
   Naravno, boravak u Bjelovaru nije imao samo službeni karakter jer su Neretvani u pratnji domaćina obišli grad i okolicu, u sklopu čega su posjetili spomen područje Barutana te spomenik žrtvama Križnog puta. Turistički dio završio je u dvadesetak kilometara udaljenom Babincu u objektu Lovačka kuća gdje je gostima predstavljena bogata gastronomska ponuda bjelovarskog kraja.
   Obje strane ističu odličnu suradnju koja bi u budućnosti trebala biti most između grada  Bjelovara i neretvanskih gradova.