vijesti www.metkovic.hr

 Gradske vijesti

Katastarska izmjera k.o. Vid

Metković, 25.3.2009. - U novouređenim prostorijama MO Vid danas je službeno označen početak radova na katastarskoj izmjeri na području buduće katastarske općine Vid. Katastarska izmjera obavit će se na 1605 hektara, a vrijednost radova iznosi 5,5 milijuna kuna.

   Cjelokupni zahvat, kako u Vidu tako i u ostatku doline Neretve, u cijelosti financira Vlada RH iz proračunskih sredstava za razliku od drugih područja RH gdje katastarske izmjere sufinanciraju jedinice lokalne samouprave. Posao katastarske izmjere trebao bi biti završen u roku od 24 mjeseca, nakon čega će se zajedno s Općinskim sudom u Metkoviću raditi na osnivanju novog katastra i novih katastarskih knjiga čime će se zaokružiti projekt što se tiče k. o. Vid.
    U procesu provođenja radova slijedi putem medija kampanja obavještavanja građana na području koje će obuhvatiti izmjera, zatim sastanci na kojima će se prezentirati njihove dužnosti i obveze. Nakon toga kreću terenski geodetski radovi i cijeli postupak završava izlaganjem podataka nove katastarske izmjere.