vijesti www.metkovic.hr

 Šport

Otvoreno sedam novih igrališta

Metković, 29.5.2009. - Nakon što je nedavno otvoreno igralište za male sportove kod crkve Sv. Frane danas ih je svečano otvoreno još sedam, a sve je počelo na Dubravici (slika gore).
    Sedam novih igrališta izgrađeno je u sklopu projekta izgradnje deset igrališta za male sportove u gradskim četvrtima i prigradskim naseljima i jednoga dječjeg igralište u središtu grada. Izgradnju je financirala Dubrovačko-neretvanska županija, a nositelj je Ustanova Športski objekti. Procjena je da će sva ta igrališta koristiti oko dvije tisuće djece i mladih grada Metkovića.
   Iako je na stotine djece i mladih u Metkoviću uključeno u organizirano bavljenje sportom kroz razne sportske klubove u gradu, uočeno je da mnogi od njih nemaju gdje kvalitetno provesti svoje slobodno vrijeme. Naročito se to odnosi na udaljene gradske četvrti i prigradska naselja. Stoga je Grad Metković zadužio Ustanovu Športski objekti da načini analizu stanja i mogućnosti izgradnje novih igrališta baš na područjima gdje je u posljednje vrijeme niklo dosta obiteljskih kuća i gdje ima puno djece. Projekt je prepoznala Dubrovačko-neretvanska županija i odlučila uložiti značajna sredstva kako bi se on realizirao.
   Iz Ustanove Športski objekti ističu da je to samo početak te da će se nova igrališta graditi i u drugim četvrtima. Najveći problem je nedostatak prostora jer je gotovo sve na području grada privatno vlasništvo.
   Blagoslov igralištima podijelili su župnik župe Sv. Ilije fra Dušan Džimbeg i sužupnik u župi Sv. Nikole Biskupa don Ljubo Pavić.

                 Igralište na Prevlaci

   Igralište na Kladi kod kuće Repeša

Fra Dušan kao "pokusni pilot" na ljuljački dječjeg igrališta u Ulici Ante Stračevića.

               Igralište u Orašini

Travnato igralište na Jerkovcu uz kojega je izgrađeno igrališze za basket i dječje igralište.

Igralište na Jerkovcu opremljeno je automatskim sustavom za navodnjavanje.

       Travnato igralište na Glibuši.