vijesti www.metkovic.hr

 Obrazovanje

Dan škole OŠ Stjepana Radića

Metković, 7.6.2009. - Kako 11. lipnja, dan rođenja Stjepna Radića ove godine pada na Tijelovo, OŠ Stjepana Radića obilježila je taj nadnevak prošloga petka. U  Gradskom kulturnom središtu prigodnim programom i podjelom priznanja najuspješnijim učenicima i njihovim mentorima obilježen je Dan škole.
   Pozdravivši nazočne ravnateljica Božena Nikoletić osvrnula se na rad Škole u proteklih godinu dana. Podsjetila je kako je ove školske godine Školu pohađao 1231 učenik u 51 odjelu. O kvaliteti rada s djecom govori i podatak da je 170 učenika sudjelovalo u školskim natjecanjima, a od tog broja njih šest osvojilo je prva mjesta na županijskim natjecanjima,  nakon čega su sudjelovali na regionalnim i državnim natjecanjima. Ravnateljica je podsjetila i na to da je škola u proteklom razdoblju realizirala dva vrlo vrijedna projekta od kojih je prvi organiziranje nedavno održanog Regionalnog natjecanja mladih matematičara četvrtih, petih i šestih razreda te završetak izgradnje dizala za djecu s posebnim potrebama koje je otvoreno u listopadu prošle godine. Tim projektom Škola se svrstala među 40 škola bez barijera u Hrvatskoj.   
   U nastavku je izveden prigodan program u kojem su učenici svih uzrasta plesali, pjevali i recitirali. Nastupila je i ženska učiteljska klapa koja je svoj nastup prvi put imala prošle godine upravo na Dan škole.   Na kraju programa ravnateljica Nikoletić je učenicima koji su ostvarili uspjehe na županijskim, regionalnim i državnim natjecanjima, kao i njihovim mentorima, dodijelila priznanja i nagrade.