vijesti www.metkovic.hr

 Rad udruga

Dan Udruge ZNG IV. brigade

Metković, 8.6.2009. - Udruga veterana ZNG IV. brigade, Podružnica Dubrovačko-neretvanske županije u subotu je proslavila Dan Udruge.
   Proslava je započela u kazališnoj dvorani GKS-a Svečanom akademijom na kojoj je prisutne pozdravio predsjednik Udruge Marko Sušak. Proslavi su se odazvali kapetan bojnog broda HRM-a Dane Rendulić, pukovnik Ivan Mršić (nekadašnji zapovjednik 3. bojne, 4. brigade), pukovnik Rade Lasić (predsjednik Udruge veterana ZNG IV. Brigade - Split), brigadni general Ivan Beneta (jedan od osnivača 4. brigade i ratni zapovjednik 116. brigade), bojnik Davor Jović (predsjednik podružnice Vrgorac) te saborski zastupnik i gradonačelnik Metkovića Stipo Gabrić Jambo sa suradnicima. Uz njih na akademiji je bio velik broj članova udruge iz Metkovića i ostatka županije te članovi njihovih obitelji.
   Po završetku Svečane akademije, na kojoj je nastupila i metkovska Klapa Sv. Nikola,  veterani su položili vijence i upalili svijeće pred središnjim križem na Gradskom groblju Sv. Ivana i pred  Spomenikom poginulim metkovskim braniteljima na Trgu kralja Tomislava. Nakon toga je u crkvi Sv. Franje na Kladi služena Sveta misa za poginule branitelje.
   Program proslave upotpunjen je revijalnom nogometnom utakmicom na igralištu Iza vage u kojoj su snage odmjerili Veterani IV. brigade i Veterani Neretve, što je završilo rezultatom 3:0 u korist Veterana Neretve. Nakon utakmice druženje je nastavljeno na zajedničkoj večeri u Restoranu Domagoj.

Članovi Udruge s Pelješca u Metković su uplovili brodom.