vijesti www.metkovic.hr

 Gradske vijesti

Darka Volarević predsjednica GV

Metković, 15.6.2009. - Na danas održanoj konstituirajućoj  sjednici Gradskoga vijeća grada Metkovića za predsjednicu jednoglasno je izabrana dr. med. Darka Volarević.
   Nakon što je utvrđena nazočnost svih sedamnaest vijećnika izabran je Mandatni odbor čiji je predsjednik Pero Nikoletić podnio službeno izviješće o rezultatima proteklih lokalnih izbora. Utvrdio je da su s koalicijske liste HSS-a, HSLS-a, HNS-a, HSU-a i SU-a u Vijeće ušli Stipo Gabrić, Željko Mordžin, Nataša Vučković, Marko Marušić, Darka Volarević, Nikša Kaleb, Vatroslav Vugdelija, Pero Marušić i Pero Nikoletić. Vijećnici s liste HDZ-a su: Žaklina Marević, Mišo Glavinić, Nikola Veraja, Joško Jelaš, Robert Doko, Asja Palinić-Cvitanović i Markica Dodig. S liste SDP-a u Vijeću je Dalibor Obradović. Potom je utvrđeno da je za gradonačelnika grada Metkovića izabran Stipo Gabrić koji je Vijeću podnio pismenu ostavku na mjesto vijećnika zbog nespojivosti te dužnosti s obnašanjem dužnosti gradonačelnika. Iz sličnih razloga svoje mandate u mirovanje stavili su vijećnici Željko Mordžin i Nataša Vučković. Zbog toga su, sukladno koalicijskom sporazumu, ta tri mjesta popunili Blažko Mijić, Ubavka Mostahinić i Ivan Plećaš.
   Nakon što je predsjedanje Vijećem preuzeo najstariji vijećnik Ivan Plećaš svi vijećnici su izrekli i potpisali svečanu prisegu poslije koje je imenovan Odbor za izbor i imenovanja. Predsjednik Odbora Vatroslav Vugdelija je za predsjednicu Gradskog vijeća predložio Darku Volarević što su svi vijećnici jednoglasno prihvatili.
   Predsjednica Volarević zahvalila je na ukazanom povjerenju rekavši kako vjeruje da će novo Gradsko vijeće djelovati u interesu grada Metkovića bez obzira na političke podjele.
   Na kraju sjednice vijećnicima se obratio gradonačelnik Gabrić koji je, kao nositelj izvršne vlasti u gradu, pozvao na suradnju sve koji mogu pomoći te rekao da će svi kvalitetni prijedlozi biti prihvaćeni bez obzira s koje strane dolazili.

Članovi Gradskoga vijeća s lijeva nadesno: Nikša Kaleb, Joško Jelaš, Robert Doko, Dalibor Obradović, Žaklina Marević, Nikola Veraja, Markica Dodig, Asja Palinić-Cvitanović, Mišo Glavinić, Marko Marušić, Blažko Mijić, Darka Volarević, Ivan Plećaš, Vatroslav Vugdelija, Ubavka Mostahinić, Pero Marušić i Pero Nikoletić.