vijesti www.metkovic.hr

 Plesna večer

Završni koncert Calypsa

Metković, 22.6.2009. - Kao i obično na kraju školske godine plesna škola Calypso iz Metkovića upriličila je Završnu plesnu večer naziva Moj prvi ples koja je 21. lipnja održana u Gradskoj športskoj dvorani.
Plesno-glazbeno-svjetlosni spektakl privukao je oko tisuću i pol posjetitelja, a tijekom programa na pozornici se izmjenjivalo tristotinjak plesača, polaznika plesne škole Calyipso iz Metkovića, Ploča, Vrgorca i Staševice. Bila je to prilika da svi oni, od početnika do naprednih skupina, pokažu publici što su naučili tijekom plesne sezone pod vodstvom plesnog učitelja Dalibora Dominikovića Dade. Plesali su se standardni i latinoamerički plesovi, hip-hop, a kao i obično svoje vratolomije izveli su break-danceri škole Calypso koji su ovaj put u svom programu imali i goste iz Mostara.

   Posebno iznenađenje večeri bio je plesni par Anja i Matej Pritekelj, državni prvaci Slovenije u standardnim i latinsko-američkim plesovima u starosnom razredu mladeži do 15 godina. Na oduševljenje publike trinaestogodišnja Anja i njen dvije godine stariji brat Matej, koji zajedno plešu već četvrtu godinu, otplesali su tijekom programa niz plesova pokazavši kako to rade pravi profesionalci. Mladi par s oduševljenjem su pozdravili i plesači Calypsa koji su ih već imali prilike upoznati i vidjeti kako plešu na Božićnom koncertu koji je Calypso priredilo u Pločama.