vijesti www.metkovic.hr

 Gradske vijesti

Javni radovi

Metković, 1.9.2009. - Od srpnja je u Komunalnom poduzeću Metković d.o.o. u sklopu programa Javni radovi na uređenju okoliša na određeno vrijeme od pet mjeseci zaposleno 13 djelatnika koji će tako raditi do 31. prosinca.
   Program četvrtu godinu zajedno ostvaruju Hrvatski zavod za zapošljavanje i Grad Metković sukladno mjerama iz Godišnjeg plana poticanja zapošljavanja za 2009., a provodi ga Metković d.o.o. za komunalne djelatnosti. Kao i do sada svrha mu je zapošljavanje posebnih skupina nezaposlenih, a to su u ovom slučaju uglavnom primatelji socijalne pomoći ili skrbi koji su dugo registrirani na Zavodu za zapošljavanje. Kriteriji za zapošljavanje sue, između ostalih, dužina staža na Zavodu i socijalni status. Sukladno potpisanom sporazumu tih devet zaposlenih djelatnika Hrvatski zavod za zapošljavanje financira sa 70 posto, a 30 posto izdvaja Komunalno poduzeće. Preostalih četvero djelatnika u potpunosti financira Hrvatski zavod za zapošljavanje.
   Tijekom  sljedećih mjeseci zaposlenici će radit na uređenju ulica, putova, nerazvrstanih cesta i održavanju javnih površina koje nisu obuhvaćene redovitim programom održavanja komunalne infrastrukture Grada Metkovića. Za njihov rad bit će izdvojeno oko 220 tisuća kuna.