vijesti www.metkovic.hr

 Komentar

Svinjarija

Metković, 8.9.2009. - Nakon što su neki internetski portali objavili da je u Metkoviću otkriven prvi slučaj svinjske gripe kod jednog hotelskog djelatnika, kontaktirali smo hotelijere i saznali da to nije istina.
   Radi se o jednom hotelskom djelatniku u čijoj osobnoj iskaznici piše da je rođen u Metkoviću, ali on radi u Dubrovniku gdje je slučaj i otkriven. Mogao je čovjek raditi i u Australiji. Bi li se i tada objavila slična vijest?
   Kako su ovih dana mediji bili puni maturanata što su se iz Španjolske vraćali s gripom tipa H1N1 mi smo kontaktirali metkovske gimnazijalce koji za dan-dva završavaju svoj boravak u Španjolskoj. Rečeno nam je da nitko od njih osamdesetak ne pokazuje simptome gripe. Druga je stvar što su nenaspavani i već ponešto iscrpljeni pa im pada imunitet. Problem su i klimatizirani prostori iz kojih se izlazi na španjolsku vrućinu i obrnuto. Izgleda da je bio dobar i odabir kvalitetne agencije koja je pristala na promjenu plana ekskurzije pa naši nisu bili u španjolskom ljetovalištu Loret del Mar, jer su se mnoge ekskurzije od tamo vratile s učenicima koji su pokazivali simptome gripe, mada kod više njih na kraju to nije potvrđeno