vijesti www.metkovic.hr

 Preporuka

Velike fotografije

Metković, 10.9.2009. - Danas na internetu postoje milijuni mjesta (site) na kojima se mogu pronaći najraznovrsniji sadržaji. Neka su specijalizirana za fotografiju i mogli bismo mjesece i godine provesti na takvim mjestima, a da opet ne vidimo sve.
   The Big Picture zanimljivo je mjesto jer donosi aktualne fotografije iz svih područja ljudskog djelovanja, prirodnih fenomena, katastrofa i sl. Fotografije su velike iz više razloga: svojim dimenzijama pa ne treba dodatno povećanje, kvalitetom i samim sadržajem.
   Trenutno aktualna je fotoreportaža s mjesta katastrofe što se dogodila u ruskoj hidroelektrani kada je voda provalila u strojarnicu, uništila nekoliko generatora i odnijela, koliko se zna, 74 života.
   Mene je, osobno, fascinirala reportaža poplave Crvene rijeke u SAD-u koja se dogodila koncem ožujka ove godine. Ma što mi mislili o Amerikancima na tim fotografijama vidi se duh koji su (mnogi) Hrvati imali u Domovinskom ratu. Ne smijem ni pomisliti na takvu katastrofu na našoj Neretvi (kojom ipak vjerojatno nikada neće plutati takve ledene sante). Kako bismo se ponijeli? Bismo li pustili da stvari umjesto nas odrade vatrogasci, civilna zaštita i sl. ili bismo, kao ti Amerikanci skočili u obranu zamjeničke imovine?