vijesti www.metkovic.hr

 Ispravak

Iz Desana u Nugal

Metković, 11.9.2009. - Od Desana do Nugla u Borovcima zračne linije je samo pet kilometara. Problem je što se među njima ispriječila moćna Rujnica i to sa svojim najvišim vrhom Babinom gomilom. Da nema nje Desanci i Borovčani bili bi prvi susjedi. Ovako, nema im druge nego preko prijevoja gdje je crkvica Sv. Roka, što baš i nije lako, iako bi naši stari rekli da je to 'piece of cake'.
   Kakve veze imaju Desne i Nugal? Možda ih ima i više, ali mi znamo jednu. Poznajemo jednoga Iliju iz Desana i jednoga iz Nugla. Prvi je do umirovljenja bio portir u Gradu Metkoviću, a drugi je profesor na Filozofskom fakultetu u Zadru. Kao su i jedan i drugi jako vezani uz svoj rodni kraj došlo je do male zbrke (u našim brzopletnim glavama).
   U Metkovskom vjesniku br. 19 objavili smo vijest kako je Ilija Manenica u svojim Desnama povodom umirovljenja ugostio radne kolege iz Grada. Naravno radi se o Iliji Mateljku iz Maslina u Desnama kojemu se ispričavamo zbog pogrješke. Tko ništa ne radi taj nikada neće pogriješiti.