vijesti www.metkovic.hr

 Gradske vijesti

Klapa 'Sv. Nikola' kod gradonačelnika

Metković, 18.9.2009. - Predstavnici Klape Sv. Nikola posjetili su gradonačelnika Gabrića u njegovom uredu kako bi mu uručili prigodne darove koje su donijeli sa svoga gostovanja u Poljskoj.
   Metkovci su krajem srpnja tjedan dana boravili u poljskom mjestu Mszana Dolna, a putovanje im je organizirao don Ivan Vrdoljak, trenutno župnik u Zadvarju koji je prije toga na službi bio u Rogotinu.
   Mszana Dolna dio je regije Gmila na jugu Poljske koja ima oko 35 tisuća stanovnika, slično kao dolina Neretve. Kroz tjedan dana klapa Sv. Nikola tamo je održala iz koncerata, a primio ih je i načelnik (mayor) Regije Gmila Tadeusz Patalita koji im je tom prigodom uručio darove za metkovskog gradonačelnika. 
   O putovanju u Poljsku gradonačelnika Gabrića izvijestili su drugi tenor Zoran Bebić – Beba, tajnik Dušan Šiljeg i bas Ognjen Markić. Razgovarajući s gradonačelnikom o raznim temama posebno su se osvrnuli na dva problema koja muče Klapu. Riječ je o nabavci odora te prostoru u kojem bi djelovali i održavali probe. Gradonačelnik im je obećao pomoć pri kupnji odora, a probe će moći obavljati u prostorijama (klubani) NK Metkovića.