vijesti www.metkovic.hr

 Maraton lađa

Marko Marušić ostaje predsjednik

Metković, 14.11.2009. - Iako se pred Izbornu skupštinu Udruge lađara Neretve moglo čuti da bi na njoj moglo biti burno lađari su strasti ostavili za sljedeći maraton, a Skupština je prošla mirno u ozračju pune tolerancije.
   Već na ulazu u veliku dvoranu Zgrade političkih stranaka vidjelo se da je skupština pripremljena ozbiljno. Autoritet među lađarima šjor Ivan Burić evidentirao je svakog predstavnika lađarskih udruga i kada su svi ušli nabrojeno ih je 48. Tako je Skupština započela s radom.
    Prva točka, za koju se pričalo da bi mogla biti burna, bila je izbor predsjednika Udruge. Kako je do Skupštine pismenu kandidaturu podnio samo dotadašnji predsjednik Marko Maršuć pozvani su predstavnici udruga da predlože svoje kandidate. Na opće iznenađenje prijedloga nije bilo pa se pristupilo glasovanju za predloženog kandidata. Jednoglasnom odlukom predstavnika svih lađarskih udruga Neretve za predsjednika je ponovno izabran Marko Marušić.
   Nakon izbora predsjednika prešlo se na izbor dvojice dopredsjednika Od tri predložena kandidata najviše glasova dobio je Boro Jelčić iz Krvavca, dok je Viktor Markota iz Rogotina za jedan glas bio bolji od svoga sumještanina Nedjeljka Jerković Žutoga.
   Jedini kandidat za tajnika bio je Davor Petković iz Pruda pa je on i izabran.
   U Upravni odbor ušli su: Dražen Jelčić – Faja - Krvavac II, Nedjeljko Jerković – Žuti  Rogotin, Drago Mateljak – Staševica, Milena Miškić – Metković, Izvor Škubonja – Ploče i Mario Sršen – Blace.
   U Nadzorni odbor izabrani su: Teo Čupić - Metković, Rafo Kordić - Čeljevo i Miro Volarević - Prud.