vijesti www.metkovic.hr

 Obljetnice

Veterani u Vukovaru

Metković, 20.11.2009. - Kako bi se s ostatkom Hrvatske prisjetili 18. studenoga 1991. kada je pao Vukovar te odali počast braniteljima Vukovara četrdesetak članova Udruge veterana ZNG IV. brigade, Podružnica DNŽ, 17. i 18. studenoga boravili su u Vukovaru.
   Iako se može reći da je cijeli grad jedinstveno mjesto stradanja, veterani su prvi dan boravka iskoristili kako bi obišli mjesta najvećeg ili najmasovnijeg stradanja Vukovaraca, a drugoga dana sudjelovali su u mimohodu sjećanja koji se ove godine obilježavao pod geslom Vukovar – jučer, danas i sutra.
   Kako u Vukovar ne bi došli praznih ruku, veterani su prije polaska prikupili veću količinu mandarina smatrajući kako su one najprepoznatljiviji proizvod Neretve. Većinu su donirali neretvanski otkupljivači, a dio plodova darovali su i sami veterani. Nakon što su se raspitali tko su oni kojima bi donacija bila najkorisnija, veterani su mandarine darovali vukovarskoj Udrugu tjelesnih invalida Paloma i Vrtiću Vukovar 1 u naselju Sajmište. Dio zlatnih plodova darovan je i Pastoralnom centru Sv. Bono te vrtiću Grlica u Bilju, a zlatnim plodovima zasladili su se i mnogi slučajni prolaznici.