vijesti www.metkovic.hr

 Vjerski život

Posvećena crkva Sv. Nikole

Metković, 5.12.2009. - Četrdeset godina očekivan dan za župljane župe Sv. Nikole Biskupa dogodio se danas. U prepunoj novoj crkvi Sv. Nikole splitsko-makarski nadbiskup mons. Marin Barišić posvetio je oltar i crkvu.
Osim vjernika, od kojih su mnogi morali ostati izvan crkve, na svečanosti je bilo tridesetak svećenika i bogoslova, među kojima i svećenici Pravoslavne crkve iz Metkovića i Žitomislića.
U procesiji koja je krenula iz stare kapele stiglo se do nove crkve koja je stajala zaključana. Ključeve nove crkve nadbiskupu Barišiću predao je Ivo Jerković i nakon što je mons. Barišić otključao vrata vjernici su skroz ispunili velik crkveni prostor.
Tijekom mise, kojoj je svečan ton davao mješoviti zbor i orkestar župe Sv. Nikole pod ravnanjem č. s. Marijane, nadbiskup Barišić pomazao je svetim uljem oltar i dvanaest kamenih križeva na zidovima crkve te obavio ostale obrede posvete.
Nakon mise u Restoranu 'Jura shop' u Gabela Polju priređen je svečan ručak za oko tisuću župljana i njihovih gostiju.
Više detalja pročitajte u novome broju Metkovskoga vjesnika koji u Metković dolazi na sam Badnjak. Do tada pogledajte kao je to danas bilo u novoj crkvi Sv. Nikole.