vijesti www.metkovic.hr

 Tradicija

Svjetlo mira stiglo u dolinu Neretve

Metković, 14.12.2009. - Predstavnici Odreda izviđača poriječana Ivica Prusac Juma danas su donijeli iz Zagreba u Dubrovačko-neretvansku županiju Svijetlo mira koje je jutros bilo zapaljeno na misi u zagrebačkoj katedrali, a već u 15 sati i u crkvi Gospe Karmelske na Bagalovićima.
   Tom prigodom župnik župe Bagalovići don Nikola Bodrožić služio je misu na kraju koje je zahvalio izviđačima na iskazanom trudu. Misi su uz Odred izviđača poriječana Ivica Prusac Juma nazočili i predstavnici Odreda izviđača priječana Metković i Udruga izviđača Neretvanski gusari.    Sljedećih će nekoliko dana predstavnici triju spomenutih odreda Betlehemsko svjetlo raznijeti u župe diljem doline Neretve, a Odred izviđača poriječana Ivica Prusac Juma Svijetlo mira će 16. prosinca odnijeti u Dubrovačku biskupiju. Svi koji žele Svjetlo mira i u svom domu mogu  ga prenijeti iz svojih župnih crkava.
   Betlehemsko svjetlo su u Zagreb iz Beča donijeli kutinski izviđači, a zanimljivo je da je svečanost podjele Svjetla izviđačkim skupinama prvi put organizirana u pravoslavnoj crkvi u Beču.