vijesti www.metkovic.hr

 Maraton lađa

Mario Sršen direktor Maratona lađa

Metković, 25.1.2010. - Na nedavno održanoj Skupštini Udruge lađara Neretve 18 predstavnika pojedinih temeljnih lađarskih udruga, koliko ih je sudjelovalo u radu Skupštine za novoga direktora Maratona lađa izabran je prof. Mario Sršen.
   Izbor direktora Maratona napravljen je sukladno Statutu, a na prijedlog Upravnog odbora koji se za Marija Sršena odlučio nakon što su razmotrene tri prijave pristigle na javni natječaj. Na upražnjeno mjesto u Upravnom odboru, koje je  napustio dosadašnji direktor Maratona lađa Ante Šprlje, predložen je i jednoglasno izabran Ivan Burić. Usvojen je i prijedlog da se idejni tvorac manifestacije Maratona lađa, a samim time i Udruge lađara Neretve, Milojko Glasović proglasi počasnim predsjednikom Udruge.
   Upravni odbor je svojedobno predložio izmjene u Statutu Udruge i pozvao sve da se o njima izjasne pismeno. Kako na prijedložne izmjene nije stigla ni jedna primjedba Statut je usvojen jednoglasno. Prisutnima je također podnesen izvještaj o pripremama  za ovogodišnje aktivnosti, a najviše se govorilo o projektima Tragovima pradjedova (Lađom preko Jadrana) i humanitarna akcija Lađom oko Velike Jabuke za Leptiriće (New York) te o  trinaestom po redu Maratonu lađa na Neretvi.