vijesti www.metkovic.hr

 Humanost

15000 kuna za Leptiriće

Metković, 6.4.2010. - U organizaciji novoutemeljenog Malonogometnog kluba Metković te uz potporu četiriju metkovskih kafića jučer je održan humanitarni malonogometni turnir Četiri kafića.
   Turnir održan u Gradskoj sportskoj dvorani imao je humanitaran karakter, a prihod od prodaje ulaznica bio je namijenjen Udruzi djece oboljele od cerebralne paralize Leptirići
   Uz MNK Metković na turniru su nastupile još tri ekipe i to prvoligaši Brodosplit inženjering i Vrgorac te drugoligaš Porto Tolero iz Ploča. U prvom dijelu sastali su se Bambi Brodosplit inženjering i Khala Metković, a kao što se moglo i očekivati puno snažniji gosti iz Splita pobijedili su s visokih 10:2. U drugom susretu snage su odmjerili Casper Vrgorac i Carpe Diem Porto Tolero, a pobjedila je ekipa iz Vrgorca rezultatom 3:1. Rezultatski neizvjesna bila je završnica između Bambi Brodosplit inžinjeringa i Casper Vrgorca u kojoj su na kraju Splićani slavili s 3:2. Za najboljeg igrača turnira proglašen je Nikola Tomičić iz pobjedničke ekipe.
   Tijekom Turnira odigrana je i revijalna utakmica između učenika dviju metkovskih osnovnih škola u kojoj su uspješniji su bili učenici iz OŠ Stjepana Radića pobijedivši vršnjake iz OŠ Don Mihovila Pavlinovića rezultatom 6:3. Uz njih svoje umijeće pokazali su i članovi Karate kluba Metković, a za oko 700 gledatelja koji su pratili turnir zapjevao je glazbeni gost Daniel Boto. Na kraju turnira kapetan MNK Metković Tomislav Miletić uručio je Mariju Jurkoviću, predsjedniku Udruge Leptirić donacijski ček od 15000 kuna.