vijesti www.metkovic.hr

 Akcija

Letci kao opomena

Metković, 10.4.2010. - U sklopu Nacionalne kampanje koja se odvija pod pokroviteljstvom Ministarstva unutarnjih poslova, a pod nazivom Kultura koja nedostaje, volonteri Udruge osoba s invaliditetom Prijatelj potpomognuti djelatnicima PP Metković pod brisače parkiranih automobila postavljali su letke.
   Autor letka Kultura koja nedostaje je Udruga za promicanje istih mogućnosti, članica Hrvatskog saveza udruga tjelesnih invalida i Kuće ljudskih prava, a Udruga Prijatelj dobila ih je od HSUTI-a. Uz njih volonteri dijele još dvije vrste plakata koje je tiskao Prijatelj.  
   Svrha akcije je poboljšati kulturu i ponašanje vozača u prometu. Vlasnici vozila koja se zateknu u prekršaju policija za sada neće kažnjavati nego će biti samo obilježena odgovarajućim letcima. U akciju je uključen i grad Opuzen na čijem području Prijatelj ima određeni broj članova.
   – Ovom prilikom zahvaljujemo načelniku Robertu Veni i svim djelatnicima PP Metković na susretljivosti i pomoći jer su do sada puno napravili na povećanju mobilnosti osoba s invaliditetom, a nadamo se da će i u buduće. Zahvaljujemo se i Srednjoj školi Metković koja nam je dodijelila osam učenika, volontera, koji su sudjelovali u provođenju akcije uz asistenciju policijskih djelatnika – rekao nam je predsjednik Prijatelja Antiša Puljević.