vijesti www.metkovic.hr

 Kultura

Na Borneo misečina pala…

Metković, 10.1.2004. - U gradu Miriju na Borneu, u dalekoj Maleziji, upriličena je 8. siječnja 2004. svečanost pod nazivom Večer Hrvatske.
Metkovac Ivo Nuić sa suprugom Fani, koji žive i rade na Borneu, organizirali su zanimljivu svečanost na kojoj je prisustvovalo 60-ak gostiju iz Francuske, Njemačke, Irske, Engleske, Nizozemske, SAD-a, Australije, Japana, Kanade…
U sklopu te večeri, otvorena je izložba slika i crteža umjetničkoga i bračnoga para, Dragane Nuić-Vučković i Nikole Vučkovića iz Metkovića, koji su se predstavili sa 50-ak radova postavljenih u "Captain's Cabin" Piasau Boat Cluba u Miriju. Izložbu je otvorila gđa Edith Lismont, voditeljica kulturnih djelatnosti naftne kompanije Shell na Borneu, istaknuvši pritom da su izložena djela dvoje hrvatskih umjetnika zanimljivi nadrealni prikazi neobičnih pejsaža i figura, te da odišu radošću i svježinom.
Na Večeri Hrvatske gosti su uživali u hrvatskim specijalitetima, posebice pršutu i siru, a na jedrima jedrilica Piasau Boat Cluba, projicirane su digitalne fotografije s prekrasnim krajolicima Hrvatske, njezinim otocima i dalmatinskim vedutama, a sve je bilo popraćeno dalmatinskim klapskim pjesmama.

Organizatori Večeri, obitelj Nuić, na izniman su način predstavili svoju domovinu u Maleziji, prezentirajući tako likovnu umjetnost i ljepote Hrvatske Dalekom istoku.