vijesti www.metkovic.hr

 Gradske vijesti

DPU za 'Pržine' i 'Dubravicu'

Metković, 16.6.2010. - Jučer su u Galeriji GKS-a Metković održana dva javna izlaganja prijedloga detaljnijih planova uređenja. Prvo je izložen prijedlog Detaljnog plana uređenja stambeno-poslovnog kompleksa i pastoralnog centra Pržine, a nakon toga i prijedlog Detaljnog plana uređenja poslovne zone Dubravica.
   Prijedlog Plana za dva spomenuta DPU-a prezentirali su Jure Marić i Ines Horvat i ime  izrađivača plana Instituta IGH d.d., Sektor IGH projekt, Odsjek za urbanizam iz Dubrovnika.
   Tijekom izlaganja okupljeni građani upoznati su sa zakonom i zakonskom procedurom u sklopu koje su prijedlozi izrađeni te onim što podrazumijevaju detaljni planovi uređenja.
   Rečeno je da se DPU-a Stambeno-poslovni kompleks i pastoralni centar Pržine odnosi na potpuno neizgrađenu i infrastrukturno neopremljenu građevinsku zonu u neposrednoj blizini užeg središta Grada Metkovića koja je predviđena za širenje naselja.

  preklapanje na gornjoj slici je samo orjentaciono

   Javnom izlaganju nazočili su uglavnom vlasnici parcela koji smatraju da se njih ništa nije pitalo i da su praktički dovedeni pred gotov čin.
   Izlagači su za DPU Poslovna zona Dubravica istaknuli kako je plan rađen za nepoznate korisnike s mogućnošću prilagodbe kada se bude znao korisnik i djelatnost kojom će se baviti. Najveći problem na terenu je trasa dalekovoda koja prolazi iznad sjevernog dijela zone što će uvjetovati daljnje prilagodbe planiranih sadržaja u tom dijelu ili samoga oblika zone.
   Svi koji žele dati mišljenja, prijedloge i primjedbe na prijedloge DPU-a to mogu napraviti zaključno do 3. srpnja na adresu Grad Metković, Upravni odjel za gospodarstvo, Stjepana Radića 1, 20350 Metković.