vijesti www.metkovic.hr

 Šport

KK Metković - KK DOŠK 59:60

Metković, 11.10.2010. - Sinoć se u Metkoviću prvi put igrala utakmica Hrvatske košarkaške lige A2 – jug u koju je domaći KK Metković nes(p)retno izgubio s jednim košem razlike.
   Utakmica KK Metković protiv KK DOŠK iz Drniša bila je zanimljiva i s dosta preokreta. U prvoj četvrtini Drnišani su imali vodstvo od sedam koševa da bi, ipak, na odmor Metkovci otišli s nekoliko koševa prednosti. Poslije nastavka domaći su vodili i sa sedam koševa, ali je u četvrtoj četvrtini DOŠK izjednačio i s nekoliko kontri poveo pa su se Metkovci morali dobro potruditi da pred sam kraj izjednače rezultat. Desetak sekundi prije kraja, kod rezultata 59:59, Drnišani od dva slobodna bacanja realiziraju jedno, što im je bilo dovoljno za minimalnu pobjedu u Metkoviću.
   Naši su pred stotinjak gledatelja ostavili solidan dojam jer su utakmicu izgubili više zbog vlastitih pogrješaka nego zbog kvalitetnijeg gostujućeg sastava. Za Metković su igrali: Marić 10, Marin 4, Obradović, Pekić, Ilić, Bjeliš, Herceg 12, Menalo 9,  Gabrić 4, Štrbe 5, Ramić 15.
   Ostali metkovski klubovi ostvarili su polovične rezultate. Evo kratkog pregleda:
Nogomet
 
NK Neretva je u 9. kolu III. HNL-jug na gostovanju kod NK Mladosti iz Prološca izgubila rezultatom 0:1. Nogometaši ONK Metković na gostovanju kod NK Grk iz Potomlja ostvarili su pobjedu od 2:1.
Rukomet

   RK Metković 1963 je u 1. kolu 2. HRL-jug sa 32:21bio bolji od RKHM Dubrovnik.
Boćanje
  
Boćari Pruda natječu se u III. ligi Dubrovnik-Neretva, a na gostovanju u Dubrovniku od BK Omladinac izgubili su rezultatom 15:7. U tom kolu BK Predolac bio je slobodan.