vijesti www.metkovic.hr

 Prirodne nepogode

Poplavljenima voda noćas porasla za 6 cm

Metković, 1.12.2010. - Jutros je Neretva na 330 cm, 10 cm više nego sinoć, dok su na desnoj strani grada poplavne vode porasle za oko 6 cm.
   Uz prije spomenuta poplavljena područja, voda se počela izlijevati na dijelove Zagrebačke koja je potpuno potopljena od spoja s Ulicom Zrinkih i Frankopana pa do trgovine Kulina. Ulica Neretvanskih gusara potopljena je od broja 39, a prema Vidu već se teško prolazi kraj Vrtnog centra Prud. Nismo uspjeli obići sva ugrožena područja, ali prema onome što smo vidjeli situacija je ozbiljna mada sve ovisi o tome koje će količine vode hidroelektrane na Neretvi morati ispuštati. Za razliku od poplave zimus dobra vijest je da je HE Čapljina već dva dana izvan pogona pa s Trebinjskoga polja ne dolaze dodatne količine vode, naravno osim onih izvorskih.
   Od Jure Pilja, zapovjednika JVP Metković doznali smo da i dalje pripremaju vreće s pijeskom i razvoze ih onim građanima kojima je najpotrebnije. Isto tako danas će vatrogasci na poplavljeni teren izaći i sa svojima trima čamca kako bi mogli intervenirati na mjestima do kojih se ne može automobilima.