vijesti www.metkovic.hr

 Prirodne nepogode

Neretva nastavlja rasti, stanje kritično

Metković, 2.12.2010. - Dok ovo pišemo prošlo je 2 sata u četvrtak ujutro. Od posljednjeg javljana Neretva je narasla za 35 centimetara i tako dosegla najviši vodostaj siječanjske poplave koji je iznosio 390 cm. Nažalost, još će rasti.
   Prateći internetsku stranicu www.jadran.ba koja, s nešto zakašnjenja objavljuje vodostaje u Gabeli (nulta točka toga mjerila je oko 20 cm viša od one u Metkoviću) vidi se da je od 18 sati, kada je Neretva u Metkoviću bila na oko 355, pa do 1 sat voda narasla za 43 cm.
   Kako je na desnoj strani Metkovića ne treba ni spominjati. Nažalost tamo će voda bez obzira na vodostaj Neretve i dalje rasti pa će ova noć za sve te ljude biti užasna.

   Na lijevoj strani grada pripreme su za moguće izlijevanje Neretve jer kruže svakakve informacije. U glavnoj ulici voda je počela izbijati kroz slivnike na koje su stavljene vreće s pijeskom. Na Trgu kralja Tomislava pedesetak vatrogasaca iz cjele županije puni vreće s pijeskom pokušavajući napraviti zečji nasip. Vjerojatno je to uzaludan posao ako dođe do najgorega jer se duljina obale mjeri kilometrima.