vijesti www.metkovic.hr

 Prirodne nepogode

Ulice u središtu gotovo bez vode

Metković, 3.12.2010. - Situacija na poplavljenim područjima grada se stabilizirala pa će ova noć barem utoliko biti mirnija. Iako se Neretva povukla za dvadesetak centimetara (što je oko razine siječanjske poplave) poplavne vode na desnoj strani još se nisu počele povlačiti, a kada taj proces započne trajati će danima.
   Na lijevoj strani grada voda još ponegdje izbija kroz slivnike, ali znatno slabije. Dobra vijest je da će večeras za promet biti osposobljena središnja ulica od Mercatora do Trga kralja Tomislava. Tamo rade dvije velike traktorske crpke koje su već povukle vodu s Ulice don Radovana Jerkovića (Sud).Dvije crpke su i na Gradskoj tržnici pa se uskoro očekuje normalizacija prometa kroz središte grada.

   Ipak, još ima potrebe za vrećama s pijeskom jer ih građani, opečeni iskustvom, još uvijek uzimaju. Večeras smo u središtu grada zatekli ekipu koja je  punila vreće s pijeskom pa smo ih privremeno zaustavili u radu da se fotografiraju pred brdom pijeska, tj. naše neretvanske pržine. Za razliku od prošle poplave vreća i pijeska bilo je dovoljno. Najveći problem je bila pravovremena dostava najugroženijima.