vijesti www.metkovic.hr

 Prirodne nepogode

Voda se povlači, štete isplivavaju

Metković, 7.12.2010. - Nakon što je danas oko 11 sati vodostaj Neretve pao na 240 cm, večeras oko18 sati iznosio je 265 cm. Pretpostavljamo da se radi o kontroliranom ispuštanju vode iz uzvodnih akumulacija te stvaranju prostora za prihvat novih oborina.
   U Metkoviću se voda povukla s većine poplavljenih ulica, no ima je još u dvorištima, a naročito po poljima gdje su ogromne štete na poljoprivrednim kulturama. U Zagrebačku se nije moglo ući s jerkovačke strane, a i donjim dijelom Ulice neretvanskih gusara, uključujući i Put Vida teško se prolazilo osobnim automobilom. Ulica Matije Gupca samo je djelomično bila prohodna. Prema Vidu je najkritičnije kod Rasadnika Prud pa su vatrogasci imali posla izvlačeći automobile koji su se tamo zaglavili.
   Povlačenjem vode na vidjelo izlaze štete za koje se već sada zna da će biti ogromne. Osim onih koje se vide na stambenim i gospodarskim objektima te poljoprivrednim kulturama, tu treba uračunati mnoštvo onih koje se izravno ne vide pa će u konačnici nemoguće biti doznati koliko je štete imalo poplavljeno metkovsko stanovništvo, poljoprivreda i gospodarstvo.