vijesti www.metkovic.hr

 Šport

Održana Izborna skupština ŠZGM-a

Metković, 11.12.2010. - Na redovnoj Izbornoj skupštini Športske zajednice grada Metkovića, koja je održana u Hotelu Narona u Metkoviću, ponovno je za predsjednika izabran Nikola Kaleb, a za potpredsjednika Mario Obradović. U Upravni odbor izabrani su: Slobodan Batinović, Željko Alimić, Mojmir Vladimir, Jozo Jurković i Tonći Jerković. Rad Športske zajednice grada Metkovića nadzirat će Nadzorni odbor u sastavu: Velimir Galov, Ivica Volarević i Mate Nikolić.
   Financijsko izvješće za protekle četiri godine podnio je tajnik ŠZGM Mladen Jakić. Pravo zastupanja Zajednice dobili su predsjednik i tajnik, kojega tek treba imenovati Upravni odbor. Novi članovi gradske Športske zajednice postali su Konjički klub Narona i Udruga lađara Jerkovac.
  U ime Grada okupljenima se obratio pročelnik za društvene djelatnosti Mojmir Vladimir koji je rekao kako će Grad i dalje u okviru svojih mogućnosti nastaviti financirati sport u gradu. Rekao je bi sljedeće školske godine u Makarskoj s radom trebao započeti izvanredni trogodišnji stručni studij za naobrazbu trenera, čijim završavanje će se steći zvanje prvostupnika trenerske struke koje se upisuje se u radnu knjižicu. Trajanje studija je šest semestara s mogućnošću upisa daljnjih četiriju semestara u Zagrebu ili drugdje, a cijena po semestru neće prelaziti 6000 kuna. Kako je rekao Vladimir na sportskim udrugama je da unutar sebe vide ima li zainteresiranih te kroz programe sufinanciranja stručne naobrazbe unutar ŠZGM-a, ili na neki drugi način, pokušaju zainteresiranim kandidatima osigurati novac za školovanje.