vijesti www.metkovic.hr

 Gradske vijesti

Vatrogasci donirali vozilo

Metković, 31.12.2010. - U krugu JVP Metković danas je obavljena primopredaja vozila koje je JVP Metković donirala DVD-u Smokvica. Riječ je o navalno-tehničkom vozilu koje je metkovska postrojba prije pet godina dobila donacijom od JVP grada Zagreba. Zapovjedniku DVD Smokvica Ivi Pecotiću ključeve vozila predao je metkovski gradonačelnik Stipo Gabrić.
  – Zahvaljujući našem zalaganju i velikoj pomoći Grada Metkovića mi smo se uspjeli opremiti toliko da smo došli u situaciju da i mi možemo donirati jedno vozilo. Naravno da ćemo uvijek donirati onima koji su prema našoj procjeni, i u suradnji s županijskim zapovjednikom, nekako najpotrebniji. Smatramo kako je najveća potreba za opremom na otocima i evo ovaj put je odluka pala da to bude otok Korčula, odnosno DVD Smokvica s kojima inače imamo jako dobru suradnju. Vozilo smo predali u potpuno je ispravnom stanju bez obzira na njegovih tridesetak godina starosti i garantiram da najmanje slijedećih pet godina može obavljati svoju operativnu funkciju bez nekih većih ulaganja. Što se tiče JVP Metković, mi smo u međuvremenu dobili dva navalno-tehnička vozila tako da nam ovo koje smo donirali neće nedostajati. U krajnjem slučaju zašto bi kod nas stajalo, ako negdje drugdje može poslužiti – rekao nam je zapovjednik JVP Metković Jure Pilj.
  Uz zapovjednika Pecotića primopredaji su nazočili još i tajnik Mladen Baničević i dozapovjednik Jakov Pecotić iz DVD-a Smokvica.