vijesti www.metkovic.hr

 Računala

Tečaj informatike za nezaposlene žene

Metković, 9.2.2011. - U organizaciji Dubrovačkog centra za poduzetništvo ovaj tjedan provodi se edukacijski seminar pod nazivom Osnove informatike. Riječ je o drugom od ukupno tri koja se provode u sklopu projekta Od ideje do realizacije.
   Tečaj se održava u prostorijama Autoškole Žabac, a provodi ga informatičar Igor Hermanović iz Dubrovačkog centra za poduzetništvo. Kroz 40 sati tijekom pet dana obradit će se osnove informatike počevši od samih računala, do rada na njima. Polaznice će se upoznati s Microsoft Office paketom i ostalim sličnim paketima, internetom, radom s e-poštom te sigurnošću na internetu, odnosno svime onim s čime se korisnik svakodnevno sreće u radu na računalu.   
   Projekt Od ideje do realizacije sastavni je dio projekta Novim vještinama do novih mogućnosti kojeg provodi udruga DEŠA iz Dubrovnika, a u kojem joj je Dubrovački centar za poduzetništvo jedan od partnera. Svrha projekta je intenzivnim treninzima kroz različite aktivnosti povećati radnu konkurentnost dugoročno nezaposlenih žena i nazaposlenih žena iznad 40 godina na području DNŽ.