vijesti www.metkovic.hr

 Rad udruga

Izvještajna skupština Udruge lađara

Metković, 14.2.2011. - Udruga lađara Neretve jučer je u Zgradi političkih stranka održala Izvještajnu skupštinu na kojoj je podneseno izvješće o radu Udruge i financijsko izvješće za 2010. Skupštini su uz članove Udruge bili nazočni i metkovski gradonačelnik Stipo Gabrić i zamjenik gradonačelnika Ploča Goran Kovač.
   Predsjednik Marko Marušić je istaknuo da je u protekloj godini uz održavanje manifestacije Maratona lađa zasigurno kruna rada Udruge bio projekt Tragom pradjedova koji je organizacijski bio vrlo zahtjevan, ali je iziskivao i veliku fizičku spremnost i hrabrost lađara koji su u njemu sudjelovali. Spomenuti lađarski pothvat održan je pod pokroviteljstvom predsjednika Sabora RH Luke Bebića i predsjednika Zastupničkog doma talijanskog parlamenta Gianfranca Finija, a izveden je u lipnju prošle godine. Marušić se osvrnuo i na 13. maraton lađa, kao i na ostale aktivnosti koje su se provodile u svrhu promocije Maratona i doline Neretve.
   Predsjednik Maratona lađa Mario Sršen opširnije je govorio o prošlogodišnjem Maratonu i izrazio nezadovoljstvo što manifestacija nije bila bolje medijski popraćena.
   Prema iznesenom financijskom izvješću za proteklu godinu ukupan prihod koje je Udruga  ostvarila prošle godine iznosio je 789.282,63 kune, a ukupni rashodi 713.722,69 kuna. Izvješća su jednoglasno usvojena, a sastanak je iskorišten i za raspravu o projektima i aktivnostima koje Udruga planira ostvariti ove godine.