vijesti www.metkovic.hr

 Šport

Rukometom protiv nasilja

Metković, 19.2.2011. - U ponedjeljak 21. veljače započinje 2. prvenstvo OŠ Don Mihovila Pavlinovića u rukometu i mini rukometu za dječake i djevojčice koje se održava u sklopu Projekta Rukometom protiv nasilja. Prvenstvo se održava na inicijativu Rukometne škole Jerkovac, a kao i prošle godine potporu održavanju prvenstva dali su Rukometni savez Dubrovačko-neretvanske županije i Športska zajednica grada Metkovića.
    U prvenstvu će sudjelovati svi razredi osim prvih i drugih, a kako bi se potaknula ravnopravnost među spolovima u momčadima 7. i 8. razreda bit će zastupljeni i dječaci i djevojčice. Kao i prošle godine po završetku natjecanja nagrade će dobiti po tri prvoplasirane ekipe u svim kategorijama, a nagradit će se i najbolji igrači, vratari i strijelci u konkurenciji dječaka i djevojčica.
    Projekt Rukometom protiv nasilja dio je Akcijskog plana za provedbu programa mjera edukacije u borbi protiv nasilja u športu, na športskim natjecanjima i izvan njih koje je 2009. pokrenulo Ministarstvom znanosti, obrazovanja i športa u suradnji s Hrvatskim školskim športskim savezom i Agencijom za odgoj i obrazovanje. Projektu se priključilo i Ministarstvom unutarnjih poslova, odnosno, policijski službenici Odsjeka za sprečavanje nereda na športskim natjecanjima u Odjelu za javni red Uprave policije. U sklopu projekta provodi se čitav niz mjera i edukacija učenika osnovnih i srednjih škola, ali i prosvjetnih djelatnika (nastavnika, psihologa i pedagoga) te policijskih službenika u borbi protiv nasilja u športu koje je i kod nas postalo velik problem.