vijesti www.metkovic.hr

 Prvotravanjska šala

Tko se upecao na lignju

Metković, 3.4.2011. - Smisliti prvotravanjsku šalu i postaviti je na Internet baš i nije teško. Treba samo na udicu nataknuti kvalitetan mamac. Ovaj put na njega se zakačila ogromna lignja.
   Naravno nisu nasjeli oni koji su se zapitali kakva li je to bila udica i koliko je debela trebala biti nit koja bi takvu neman spriječila da se otrgne. Nastranu što bi dolazak takve pacifičke lignje u Neretvu spadao u znanstvenu fantastiku. Ipak, bilo je i onih koji su vijest prihvatili zdravo za gotovo, čak su se neki na večer prošetali do rive očekujući zamaman miris lignje s gradela. U svakom slučaju nitko nje oštećen, a mi zavaljujemo g. Ječiću koji je spremno pristao na suradnju.
   S prvotravanjskim šalama počeli smo 2005. kada smo objavili da će autocesta Neretvu svladati tunelom, što su prenijeli mnogi mediji. Članak „Evlija Čelebija (ni)je bio u pravu„ o istraživanjima turske kule iz 2007. uvršten je u tekst o kuli Norinskoj na Wikipediji pa smo intervenirali da se to skine. Mnoge je iznenadio i „Novi most u Metkoviću“ iz 2008., a struku je 2009. uzburkao  „Naronitanski amfitetar na Glibuši“.
   Sve naše prvotravanjske šale možete pogledati ovdje.