vijesti www.metkovic.hr

 Gradske vijesti

Po kućne brojeve u zgradu Grada

Metković, 11.4.2011. - Zbog popisa stanovništva koji je u tijeku, posljednjih dana može se čuti veliki broj različitih informacija vezanih uz pločice s kućnim brojem zbog čega smo kontaktirali Upravni odjel za gospodarstvo Grada Metkovića.
   Prema riječima pročelnika Milorada Dodiga procedura je pojednostavljena. Građani koji nemaju ili žele provjeriti koji im je kućni broj dodijeljen ne moraju odlaziti u Katastar.
   – Informaciju mogu dobiti i kod nas, odnosno kod komunalnih redara koji imaju uredno složene karte na kojima se može vidjeti tko je koji kućni broj. Karte nam je dostavila Državna geodetska uprava - Ispostava Metković koja je u suradnji s Gradom ažurirala podatke. Iako je zakonska obaveza svakog građanina da sam osigura pločicu s kućnim brojem, Grad je iz svojih skromnih sredstava naručio određeni broj pločica. Njih građani, bez naknade, uz predočenje osobne iskaznice mogu preuzeti tijekom radnog vremena kod komunalnih redara. U slučaju da među ponuđenim brojevima nema odgovarajućeg, građanin će pločicu s brojem morati osigurati sam – rekao nam je Dodig.