vijesti www.metkovic.hr

 Akcija

Prigodne prodaje u humanitarne svrhe

Metković, 16.4.2011. - Nakon povratka zime današnja subota će mnoge izvući na sunce pa će u šetnji gradom sigurno naići na jedan od priručnih štandova na kojima se u humanitarne svrhe prodaju razni predmeti. Mi smo ranije jutros naišli na dva.
   Na križanju Stračevićeve i Matice hrvatske štand je učenika OŠ Don Mihovila Pavlinovića koji skupa sa svojim učiteljicama prodaju uratke koji su sami načinili, a odnose se uglavnom na ovo preduskrsno vrijeme. Tom akcijom prikuplja se novac za asistenta u nastavi koji bi jednom učeniku s posebnim potrebama trebao pomoći u svladavanju nastave.
   

   Koji korak dalje, u Ulici Matice hrvatske, štand je polčanske Udruge Vita na kojem se prodaju različiti lijepo izrađeni predmeti koje su načinile članice Udruge oboljele od karcinoma dojke, a koje su s područja cijele doline Neretve. Kako su nam objasnile dvije aktivistice te udruge, skuplja se novac za nabavu ultrazvučnoga aparata koji će biti smješten u prostorijama Udruge i kojim će rukovati stručno osposobljene osobe.