vijesti www.metkovic.hr

 Zanimljivosti

Vid više nije bez magarca

Metković, 27.4.2011. - Dok je prošle subote s prijateljima boravio u Vidu, gradonačelniku Stipi Gabriću s nesvakidašnjom zamolbom prišao je Drago Pejar, a ona je bila da pomogne nabaviti magarca. Kako je u društvu bio i makarski poduzetnik Tonći Kurilj - Jabuka, rješenje je brzo pronađeno pa je magarac jučer stigao u Vid. U prisutnosti poveće delegacije gradonačelnik Gabrić je barba Dragi predao novoga stanovnika Vida.
– Ljudi imaju različite zahtjeve, a evo barba Drago je bio skroman i tražio je samo magare. Nadam se da će magarica Dora dostojno naslijediti barba Draginog magarca Jurkana koji je obolio i uginuo u vrijeme zadnje poplave koja nas je zadesila. Magarica je stara tri godine, dosta je pitoma i nadam se će njemu i njegovoj supruzi Stani dugo služiti. Stigla je iz uzgajališta Marinka Marunčića iz Kučića kraj Omiša, zbog čega se mom prijatelju Jabuki  zahvaljujem na posredovanju. Drago mi je barba Dragu vidjeti presretna pa razmišljam o tome da mu nabavim i mužjaka kako bi bilo mladih da Vid ne bi ostao samo na jednom magaretu – rekao nam je gradonačelnik Gabrić.
   Vidno uzbuđen i očigledno zadovoljan darom sedamdesetosmogodišnji barba Drago nam je samo uspio reći: „Ponovo sam se rodio jer imam novog magarca“.